Salsa & Bachata

Salsa Bachata 1Salsa je temperamenten, vroč in dinamičen ples, ki se že od svojih začetkov sproti razvija in spreminja, se v različnih okoljih navzema lokalnih plesnih navad, tu in tam vključuje elemente drugih plesov in nič nenavadnega ni, če na salsa plesišču doživite tudi prebliske iz tanga ali hip hopa.

Poznamo več stilov salse. Najpogosteje se govori o portoriškem, kolumbijskem, kubanskem, newyorškem in losangeleškem stilu salse. Razlikujejo se po tem, na katero dobo v taktu narediš korak, po načinu gibanja telesa in figurah.

Značilnost kubanskega stila salse so obrati, s katerimi plesalec in plesalka krožita drug okoli drugega, ročne arabeske (okrasno gibanje rok preko glave, podobno česanju z glavnikom), poudarjena vloga plesalca, ki izvaja veliko več obratov kot pri drugih stilih, in veliko soliranja. 

Bachata izvira iz Dominikanske republike. Je izrazito romantičen ples tesno drug ob drugem in v počasnem ritmu. Pesmi prepevajo o ljubezni in ljubezenskem razočaranju, lahko so vesele ali žalostne.

Vsaka stopnja plesnih vaj traja dva meseca (osem vaj) in poteka enkrat tedensko po 75 min. V primeru, da se ne odločite za nadaljevanje plesnega tečaja je obisk prve vaje brezplačen.
 
Plesne vaje salse & bachate potekajo v naslednji dvorani:
- OŠ Franca Rozmana Staneta Maribor.

Za informacije smo vam z veseljem na voljo, vljudno vas prosimo za obvezno predhodno prijavo!


Maribor
STOPNJA
DAN

URA

1. VAJA

DVORANA
3. nadaljevalna stopnja  pon. 19:15-20:30 04.03.2024 OŠ Franca Rozmana Staneta Mb.

38. klubska stopnja 

 pon. 20:30-21:45
08.04.2024

OŠ Franca Rozmana Staneta Mb.

Share This

Plesna šola Salsero | Maribor | Slovenija

Ob ribniku 23
2000 Maribor
 
T: + 386 40 132 563
T: + 386 40 430 760
 
 
E: info@salsero.si
 
icon facebookicon tweetericon youtube